Västmanlands Författarsällskap
Böcker

Marie Morin:  NU blir det bra


Wivi Lundin får höra att hon tänker för mycket. Hon tänker inte, hon känner och det skrämmer henne och de som omger henne.

Wivi Lundin kommer till Boden under andra världskriget för att börja ett nytt liv. Hon är tjugo år och förälskar sig i en av stadens alla militärer. Starka känslor av glädje men också av oro och rädslor. När hon söker hjälp finns det senaste att tillgå; elterapi och lugnande tabletter.


En roman om en mors kamp för sina barn och mot sina inredemoner. Wivi Lundin lever i en tid då det fanns en tro på atttabletter kunde bota allt och en tid som såg kvinnors känslor som skrämmande

Håkan Klang: Den röda kameran


"...vi känner igen det vardagliga och enkla när han med sitt stilrena och vackert enkla språk låter medelsvensson häpet stå inför det mest oförklarliga." skrev Erik Jersenius i sin recension av boken där han också jämför Håkan med Gustafsson och Borges.

I den här samlingen presenterar han vinnarnovellen i Mittmedias novelltävling utan även andra  andra texter där läsaren bland annat får möta den talande laman Ejnar, “Riala-Jesus” som upptäcker att han kan gå på vattnet, och Sven-Erik vars historia visar att det inte alltid är så roligt när ens drömmar blir verklighet…

Håkan Klang debuterar i bokform med dessa mycket underhållande, och besynnerliga, berättelser.

Willy Berg: Harrys Garage

Två gamla vänner bestämmer sig för att starta ett rockband för att bryta sitt enformiga pensionärsliv. Harrys garage blir startplatsen för deras första trevande försök. Premiären blir en succé, men de hamnar snart i en serie händelser som de inte har full kontroll över.

Harrys Garage är en berättelse om manlig vänskap. Om sökande efter meningsfullhet i tillvaron. Om rädslan inför åldrandet, lusten till kärleken och livet, och om musiken som en oemotståndlig kraft.

Willy har tidigare gett ut två självbiografier och blivit publicerad i antologier och tidskrifter med noveller och dikter. Harrys Garage är hans debutroman.


Utgiven på Whip Media 2019

Magnus Thore: Virvlar i Lethes flod

Tio berättelser

De första fem berättar om tre bröder som på olika sätt är beroende av varandra, av sjukvården, av samhället. De finns överallt och jag har träffat dem alla. Den som minns allt och vill berätta, den som är slagrörd, den som inte minns något, den som aldrig strävat efter att bli accepterad av sina bröder och av samhället. Tragedi? Kanske kanske inte. De tre bröderna lever, känner, råkar ut, funderar kommer till klarhet.

De följande fem historierna är  inbördes olika. Med undantag av den sista har de en slagsida åt det ruskiga där upplösningen förhopp-ningsvis är oväntad.

Den sista berätteslen är en alldeles sann historia om en nittonårig flicka och hennes häst.

Kom ihåg att verkligheten alltid överträffat dikten.


Utgiven på Faun Förlag 2019


RoseMarie Sjöberg: Odon

Mitt intresse för folkets historia har drivit på mitt författarskap och i ”Odon" fortsätter en släkthistoria som började ardetonhundrafemtio där boken ” Efter herrarnas behag” tar sin början, två historiska romaner med dokumentära inslag. Varför gå över ån efter vatten när mina förfäder bjuder på dramatik och slit tänkte jag och forskade i kyrkböcker, läste bevarade brev och plockade fram egna minnen som lagrats i form av mustiga berättelser. Mycket av det jag fann i arkiven hade jag ingen aning om. I min hemby berättades om kvinnor som födde sina oäkta barn vid Djupsjö och som barn blev jag varnad att gå dit. Sjön var bottenlös och otäcka händelser hade förekommit. Barnen dräptes på olika sätt, grävdes ner eller dränktes. Runt sjön växte rikligt med odon som på ett märkbart sätt gav en fingervisning om vad som hade hänt. Gustav som är en av huvudpersonerna i boken blir i allra högsta grad drabbad av dessa bär. Minnen återkommer, minnen som varit inlåsta och som han trott varit borta för alltid. Gustavs irrande och sökande efter fäste i tillvaron lyckas när han som överårig återkommer till sin längtans by. Men, lugn och ro blir det inte och vad som händer kan boken berätta


Utgiven på Faun Förlag 2019