Västmanlands Författarsällskap
Böcker

Karin Askerin: L+OVE=LOVE

Illustratör: Ammy Nymberg


Love går i trean och drömmer om att bli rockstjärna. Hans stora intressen är att lyssna på musik, spela gitarr, skriva låtar och Pokémon Go. Love vill börja i musikklass på Blomstraskolan i fyran. Kommer Love bara in på skolan så blir han säkert rockstjärna. Och kanske finns det kanske någon på skolan som vill bli hans kompis? Först måste Love bara klara sångprovet på skolans audition.

 

L+OVE=LOVE utspelar sig i Västerås och är en bok om drömmar, saknad, vänskap och mycket musik.

Provläs

Om du är nyfiken på musiken som förekommer i boken så kan du lyssna på spellistan L+OVE=LOVE som finns på Spotify 


Magnus Thore: Draken i Eden


Bokens jag är ägare till en revisionsbyrå. Under en sjukhusvistelse blir han bekant med en märklig medpatient, herr Antigo, som i det fördolda tar kommandot över hans hjärna med hjälp av avancerade AI-program. Senare iscensätter Antigo virtuella händelser som får revisorns äktenskap och yrkestillvaro att falla sönder.

Det blir inledningen till förtvivlade försök att besegra Antigo, som med lömska avsikter för honom runt i en paradisisk men helt virtuell tillvaro. Han får hjälp av en IT-expert och tillsammans kämpar de mot honom, fastän "draken" hela tiden avläser deras planer

Idima förlag 2020


Håkan Klang: Den röda kameran


"...vi känner igen det vardagliga och enkla när han med sitt stilrena och vackert enkla språk låter medelsvensson häpet stå inför det mest oförklarliga." skrev Erik Jersenius i sin recension av boken där han också jämför Håkan med Gustafsson och Borges.

I den här samlingen presenterar han vinnarnovellen i Mittmedias novelltävling utan även andra  andra texter där läsaren bland annat får möta den talande laman Ejnar, “Riala-Jesus” som upptäcker att han kan gå på vattnet, och Sven-Erik vars historia visar att det inte alltid är så roligt när ens drömmar blir verklighet…

Håkan Klang debuterar i bokform med dessa mycket underhållande, och besynnerliga, berättelser.


Ekström & Garay:  2019Magnus Thore: Virvlar i Lethes flod

Tio berättelser

De första fem berättar om tre bröder som på olika sätt är beroende av varandra, av sjukvården, av samhället. De finns överallt och jag har träffat dem alla. Den som minns allt och vill berätta, den som är slagrörd, den som inte minns något, den som alltid strävat efter att bli accepterad av sina bröder och av samhället. Tragedi? Kanske kanske inte. De tre bröderna lever, känner, råkar ut, funderar kommer till klarhet.

De följande fem historierna är  inbördes olika. Med undantag av den sista har de en slagsida åt det ruskiga där upplösningen förhopp-ningsvis är oväntad.

Den sista berätteslen är en alldeles sann historia om en nittonårig flicka och hennes häst.

Kom ihåg att verkligheten alltid överträffat dikten.


Faun Förlag 2019


Willy Berg: Harrys Garage

RoseMarie Sjöberg: Odon

Odon handlar om Gustav och Matilda och deras kamp. Gustav söker hemhörighet efter år av irrfärder i andra länder. Han finner sin hemvist vid älven i en by där lugnet och den gilla gången till en början verkar sövande, men under ytan finns olösta knutar. En bottenlös sjö avslöjar en mörk tid i byns historia. Matilda som tillhör en annan tid, har kampen för rättvisa som drivkraft. Hon vill förändring i sina egna led trots många barn och ett våldsamt motstånd. Odon är en roman om kamp, längtan, kärlek och svek. En berättelse om att resa ut och att komma hem. RoseMarie Sjöberg fortsätter att berätta med humanistisk klarsynthet och med knivskarp klasskritik. Hon gestaltar människors livsöden som sammanflätas till en fördjupande helhetsbild. Odon innehåller inslag och gestaltningar från verkliga levnadsöden och är en fristående fortsättning av romanen ”Efter herrarnas behag”. Boken utkommer inom kort och kan redan nu beställas för snabb leverans.


Två gamla vänner bestämmer sig för att starta ett rockband för att bryta sitt enformiga pensionärsliv. Harrys garage blir startplatsen för deras första trevande försök. Premiären blir en succé, men de hamnar snart i en serie händelser som de inte har full kontroll över.

Harrys Garage är en berättelse om manlig vänskap. Om sökande efter meningsfullhet i tillvaron. Om rädslan inför åldrandet, lusten till kärleken och livet, och om musiken som en oemotståndlig kraft.

Willy har tidigare gett ut två självbiografier och blivit publicerad i antologier och tidskrifter med noveller och dikter. Harrys Garage är hans debutroman.


Whip Media 2020