Västmanlands Författarsällskap

Författarsällskapets antologi 2023

En troligen påhittad flickvän uppenbarar sig. Ett pris delas ut till Årets mest förtryckta. Någon är på fel plats vid fel tillfälle och en mantel trillar av. En flicka vänder blicken mot stjärnhimlen. Ibland hörs fotsteg som inte finns.


Detär inte alltid som man tror.


Ibland går gränsenvid pizza påjulaftonten. En svordom blir nyckeln till gemenskap.

Allt tar form och stiger.


Som duvor mot himlen.

Daniel Alm: Går inte - det måste gå


I den här boken beskriver Daniel Alm sin syn på ledarskap utifrån sin pappas egenskaper och erfarenheter. Han delar med sig av personliga lärdomar som ledare i olika roller och delger också tankar om Bibelns och den kristna trons undervisning om ledarskap.


Bertil Hök: Att söka fotfäste i en galen värld


Scrolla genom mobilen, läs tidningsrubriker, slå på tv:n. Mer behövs inte för att hoppet ska falla som en sten. Har världen blivit galen? Det ser inte bättre ut. Drivs vi mot katastrofens brant av galna makthavare?

Den här boken ställer galenskap mot vetenskap och frågor på sin spets. Vad är sant, vad är påhittat? Vad har fotfäste med saken att göra? Hur hamnade vi här? Och framför allt, hur ska vi ta oss härifrån, till något bättre


Shemal Samuelson: Fängelsevakten


Mahnaz var 13 år när hon lämnades som sexslav till en 60-årig mulla för att
hennes far inte skulle bli avrättad i fängelset.


Författaren var 17 år när hon, för att fly regimens dödsdom, tvingades lämna sitt hem och gå med i peshmerga.


Surreya var 22-år och nygift, när hon blev tvungen att ingå i ett sexavtal med fängelsevakternas chef för att kunna rädda

sin 23-årige man från avrättning.


Willy Berg: Harrys Loge

Välkommen till Harrys Loge. Det första retro-caféet i sitt slag här i landet.
Harry är helt uppslukad av idén om att bygga om en loge till ett retro-café och Krister känner att han håller på att mista sin bäste vän.
Dessutom är hans livslånga samboförhållande i gungning.
En berättelse om möjlig och omöjlig kärlek. Om förlorad vänskap och vilsenhet. Och om drömmen om en jukebox.

Boken är en fristående fortsättning på romanen Harrys Garage från 2019.


Whip Media 2020


Karin Askerin: Vem låter om natten?


Följ med ut i skogen en natt. Vem är det som låter? Kan det vara en älg eller kanske ett rådjur? I Vem låter om natten? I skogen får du träffa skogens djur. Djur som kanske inte alltid beter sig som vi förväntar oss.


Idus Förlag


I Tron, smöret och kärleken får läsaren följa en ung man som vill vara nära sin Gud och kärleken. Mejeristen Bertil flyttar från Småland till Lappland och blir invandrare i ett samhälle i Västerbottens inland. Här möter han för första gången de ljusa sommarnätterna och blir vän med Malåbonden Vilgot.

Berättelsen är både en livsresa och en resa i tiden. Författaren har velat dokumentera en bit av folkhemmet genom mejerihanteringen i mitten av nittonhundratalet och frikyrkorörelsen under samma tid.


Finns som ljudbok på Vulkan Förlag

Gunnar Sandström: Tron, smöret och kärleken

Författarsällskapets antologi 2021


MEDVERKANDE

Sven Olov Karlsson,  Willy Berg,

Eja Enbom,  Anna Fröding, Elias Glaveby, 

Bo R Johansson,  Jan Jonsson, Stina Jonsson, 

Håkan Klang,  Fredrik Lidhamn, 

Britt-Inger Lindberg, Ann Lystedt,Lena Mainistö,

 Margaretha  Norefors, Lars Postarp,  Kjell Roman

Magnus Thore, Roland Thuresson, 

Lena Wallin,  Anna Widerberg


Idima förlag 2021


Marie Morin: Älskade unge

Älskade unge är en roman som skildrar ett sextio- och sjuttio tal för ett barn som växer upp utanför idealbilden av en kärnfamilj. Ett porträtt av en flicka som tidigt lär sig ta ansvar och stå på egna ben, men som också är omgiven av kärlek.Visto Förlag 2022Kenneth Holmstedt: Min Camino.


Vandringen startar i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike.


Kenneth Holmstedt vandrar ensam i reflektion över ett långt liv som ledare. Med avstamp i en tidig karriär som ishockeymålvakt på elit­nivå och med över fyrtio års erfarenhet som chef inom det kommunala lyfter han blicken och funderar framåt: Vad har jag lärt mig genom åren? Vem är jag och hur vill jag leva?


Fayad El-Natour: En vandrare


Söndagen den 8 januari år 1967 landar SAS-planet på Torslanda flygplats i Göteborg. Ut kliver en 19 årig ambitiös palestinier som möts av mörker, blåst och vinterkyla.
Arbets- och uppehållstillståndet ligger i resväskan. Det berättigar till svetsarjobbet på Eriksbergvarvet nästa dag.
Hur blev vandringen för denna invandrare när vi ser tillbaka i backspegeln efter drygt 50 år?


Finns som e-bok

Recito Förlag 


- Det var det dummaste jag hört de senaste tjugo åren, sa Olsson. Han pekade upprepade gånger med fingret på en artikelrubrik i VLT, där det stod "Fallskärm för uteliggare". Vad menar dom egentligen, ska folk kasta sig ut från Djäknebergets restaurang och flyga iväg över stan, eller va?


Du som läser den här boken får ta Olsson med en nypa salt. Han kan ibland verka vara ganska tjur i vägg, men är en ganska snäll person som gärna vill ta dig med på en tur genom Västerås. Njut av staden tillsammans med Olsson!


Idima Förlag 2021

Ernesto Katzenstein:

Historia de mis miedos y desprecios.


(Kommer senare på svenska)

Författaren leds genom sin släkthistoria till gator, tempel och torg i Kairo, Manchester, Kassel, Trondheim, till norra Jylland och båda stränderna av Rio de la Plata. Arvet av olika nationaliteter, religioner, moraliska begrepp och klasskänslor väcker oroande frågor.

Provläs boken på svenska.

läs mer (spanska)

https://katzenstein.one


Elias Glaveby: Hämndens drivkraft


Den 11 augusti 1628 vaknar den försupne och deprimerade krigshjälten Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Dagen innan har regalskeppet Vasa förlist. Vad Anton tror ska bli en dag präglad av bakfylleångest och kallsvettningar utvecklar sig snart till något helt annat. På kungens order tilldelas Anton det topphemliga uppdraget att utreda varför Vasaskeppet gick till botten. Uppgiften tar Anton och läsaren hela vägen från slottet Tre Kronors guldglittrande salar till de skitiga ölstugorna bland Södermalms gangsters.


Visto Förlag

Finns också som ljudbok och e-bokMarléne Tamlin: Sagan

om Bebissagan


Den lilla flickan är inte så liten längre, för hon har blivit storasyster. Men vad innebär det?Önskan att skapa kontakt med bebisen tar henne ut på äventyr i byn för att leta efter en saga, men hon hittar istället hem till sin syster.


Finns som ljudbokFörlag DT Drömträdet text & bildEjvor Eja Enbom: Ta ditt liv och springBoken är ett storslaget släktepos, som bland annat utspelar sig i Varasviken i Lappland och i finska Kemi, från krigsåret 1940 och framåt.  till ytan och får följder.

...

Ta ditt liv och spring är en stark och fint berättad historia där huvudpersonen till sist försonas med sin svåra uppväxt, lär sig att se skönheten i tillvaron och leva livet fullt ut.
Vulkan Förlag 2021

Marie Morin: Emma och PekkaDe kom från Tornedalen ett möte mellan två människor i en tid präglad av förändring, svårigheter men också framtidstro. Språket vindlar fram som berättelsen mellan Emma och Pekka som förflyttar läsaren från Pajala till Kiruna.


Finns också som e-bok

Visto Förlag 2020


Britt-Inger Lindberg: Kärleksbarnet

Berättelsen om kärleksbarnet är tre kvinnors relation till det från olika generationer. Historien utspelar sig i en liten by utanför Jönköping som bara några få människor i världen känner till. Elsa föds där 1923 med en utstakad väg framför sig. En vårdag finner hon ett par gamla dansskor som någon glömt. När hon tar dem på sig får hon kontakt med något nytt inuti sig själv. Skorna tar henne till höjder men också till outgrundlig sorg.Kulofri Förlag 2020


Anna Widerberg: Tiden är människornas ängel


... Man blir inte lämnad kvar.Det finns någonting inbyggt i oss, som vi inte förstår men som hjälper oss vidare, om vi bara gör det vi ska; går upp, kokar kaffe, sätter den ena foten framför den andra, andas, klarar av en dag i taget. Min bok handlar om just detta och om min väg fram till insikten att ingen dag får slarvas bort. Varenda dag måste levas."

Anna Widerberg

Provläs boken


Visto förlag


Karin Askerin: L+OVE=LOVE


Love går i trean och drömmer om att bli rockstjärna. Kommer Love bara in på skolan så blir han säkert rockstjärna. Och kanske finns det kanske någon på skolan som vill bli hans kompis? Först måste Love bara klara sångprovet på skolans audition.

 

L+OVE=LOVE utspelar sig i Västerås och är en bok om drömmar, saknad, vänskap och mycket musik.

Provläs

Om du är nyfiken på musiken som förekommer i boken så kan du lyssna på spellistan L+OVE=LOVE som finns på Spotify 


Willy Berg: Harrys Garage


Två gamla vänner bestämmer sig för att starta ett rockband för att bryta sitt enformiga pensionärsliv. Harrys garage blir startplatsen för deras första trevande försök. Premiären blir en succé, men de hamnar snart i en serie händelser som de inte har full kontroll över.


Willy har tidigare gett ut två självbiografier och blivit publicerad i antologier och tidskrifter med noveller och dikter. Harrys Garage är hans debutroman.


Whip Media 2020Margaretha Norefors:

Förlåtelsens kraft

Anna och Mats gifter sig och får två barn tillsammans. Otrohet från makens sida får Anna att fundera på ordet förlåtelse och vad det innebär.  Förlåtelsens kraft och försoning och vad det kan innebära för människor, går som en röd tråd genom berättelsen. 127 s. Hft.


Kulofri Förlag, 2020


Magnus Thore: Draken i Eden

Med hjälp av avancerade AI-program tar Herr Antigo, kommando över revisorns hjärna. Virtuella händelser som får hans äktenskap och yrkestillvaro att falla sönder.

Det blir inledningen till förtvivlade försök att besegra Antigo, som med lömska avsikter för honom runt i en paradisisk men helt virtuell tillvaro. Han får hjälp av en IT-expert och tillsammans kämpar de mot honom, fastän "draken" hela tiden avläser deras planer


Idima Förlag 2019


Håkan Klang: Den röda kameran


"...vi känner igen det vardagliga och enkla när han med sitt stilrena och vackert enkla språk låter medelsvensson häpet stå inför det mest oförklarliga." skrev Erik Jersenius i sin recension av boken där han också jämför Håkan med Gustafsson och Borges.


Håkan Klang debuterar i bokform med dessa mycket underhållande, och besynnerliga, berättelser.


Ekström & Garay 2019


Magnus Thore: Virvlar i Lethes flod


I tio fristående noveller gestaltas livsöden inramade av filosofiska funderingar, vetenskap, historia, teknologi med inslag av magisk realism och grekisk mytologiIdima Förlag 2019